יום שלישי, 26 בפברואר 2013

חומר רקע לניסוי

שאלת החקר: כיצד ריכוז המלח בים המלח משפיע על גידול שורשי הבצל בסביבתו?
הגורם המשפיע: מי המלח
הגורם המושפע: שורשי הבצל

הגורם המשפיע: מי המלח (המחשה למי המלח שבים המלח)מי המלח הם בעצם תמיסה המורכבת ממלחים שונים. היא יותר מלוחה ממי ים ומשמשת לתעשיית המזון והעורות.
הגורם המושפע: בצל הבצל הוא צמח אגירה אשר אוגר בחורף מים וחומרי מזון ובקיץ מאפשר לצמח להתפתח בעזרתם. אנו משתמשים במספר סוגי בצלים בחיי היומיום לצורכי בישול (הטעם שלהם הופך למתוק ולכן ניתן להכין מהם אפילו ריבות) ולעיתים לצורכי רפואה (תרופות סבתא)




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה